Problematika chovu holandského králíka pro výstavní účely - Masopustová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chovu holandských králíků v zájmovém chovu pro výstavní účely, který se ročně zúčastní přibližně pěti až sedmi výstav celostátního a zahraničního charakteru. V literární rešerši práce je teoreticky popsána problematika chovu a základní pojmy daného tématu za použití odborné literatury. Vlastní část bakalářské práce obsahuje charakteristiku chovu a počty absolvovaných výstav, následný popis ustájení, krmné dávky, průběh odstavu a následnou přípravu chovných zvířat na výstavu. Dále je popsané a znázorněné vyhodnocení úspěšnosti za rok 2015 - 2019 z hlediska počtu celkových bodů získaných na výstavě, typu, tvaru a exteriérových znaků kresby, které jsou dány standardem plemene. Závěr práce je zaměřen na vyhodnocení a porovnání výsledků podle získaného materiálu za uplynulých pět let.
The issue of Dutch rabbit breeding for exhibition purposes
Keywords: holandský králík; standard plemene; výstavní účely; kresba; typ; tvar; bodové ohodnocení; chov; dutch rabbit; breed standard; exhibition purposes; drawing; type; shape; point evaluation; breeding