Mládež na sídlištích a její volný čas - Volcová, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problémem trávení volného času dnešní mládeže. Je zaměřena na život mládeže ve městě Znojmě a jeho okolí. Cílem diplomové práce je přiblížit sociologické koncepce volného času a pomocí empirického šetření zjistit, čím se ve volném čase v současné době mládež zabývá. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část zahrnuje několik tematických celků. Tyto celky se týkají samotné adolescence, socializací jedinců a volného času. Praktická část je založena na vlastním pozorování žáků druhého stupně základní školy. V rámci tohoto šetření je shromažďování informací o volnočasových aktivitách mládeže, vzorku žáků základní školy. V závěru se pokusím o srovnání získaných výsledků s teoretickou přípravou.
Young people in the housing estates and their leisure time
Young people in the housing estates and their leisure time
Keywords: mládež; sociologie; volný čas; rodina; aktivita; sourozenci; young people; sociology; leisure time; family; activity; brothers and sisters