Utilizace příspěvku na péči v rámci sociálních služeb v Milevsku - Hrůzová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je zaměřena na využití příspěvku na péči klienty sociálních služeb v Milevsku a blízkém okolí. Teoretická část v úvodu v krátkosti zmiňuje legislativu a způsob zajištění pomoci osobám zdravotně znevýhodněným, jak finanční, tak fyzickou před nabytím účinnosti zákona o sociálních službách. Druhá část práce představuje agendu příspěvku na péči, podání žádostí, řízení o příspěvku na péči, nárok na výplatu, stupně závislosti a k jakému účelu je určen. Ve třetí části jsou představeni jednotliví registrovaní poskytovatelé v Milevsku. Jaké služby mají zaregistrovány, komu jsou určeny a v jakém rozsahu je poskytují. Praktická část mapuje konkrétní využití přiznané výše příspěvku na péči jejími příjemci v rámci sociálních služeb. Cílem práce je zjistit zda je výše příspěvku dostačující, využita na nákup služeb a zda příjemci příspěvku odebírají služby pouze od registrovaných poskytovatelů, či dochází k souběhu s péčí od rodinných příslušníků nebo jiných fyzických osob.
Utilisation of care contributions within the social services available in Milevsko
Keywords: příspěvek na péči; stupeň závislosti; příjemce; klient; využití; sociální služby; registrovaný poskytovatel; zákon o sociálních službách.; care allowances; degree of dependency; recipient; client; utilization; social services; registered provider; Social Services Act.