Analýza podílových fondů v ČR - Flanderová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast kolektivního investování a charakterizuje druhy podílových fondů v České republice, do nichž mohou investoři vložit své prostředky. Praktická část se věnuje především komparaci tří akciových a tří dluhopisových podílových fondů vybraných z různých investičních společností. Fondy jsou komparovány podle následujících měřítek - výnosnosti fondů, rizikovosti, poplatků, nákladovosti, investičního horizontu a velikosti portfolia. Pozornost je také věnována vlivu historie, především vlivu krize z roku 2008. Na základě vyhodnocení dosažených výsledků vybraných fondů je drobnému investorovi doporučen nejvýhodnější fond. Cílem je ukázat investorům všechna důležitá kritéria a zanalyzovat dostupné informace jednotlivých podílových fondů tak, aby fondy přinesly nejvyšší možné zhodnocení investičních prostředků.
Analysis of Mutual Funds in the Czech Republic
Keywords: kolektivní investování; podílový fond; riziko; investiční společnost; collective investment; mutual funds; risk; investment company