Vyhodnocení používaných osevních postupů a jejich vliv na hodnoty C faktoru - Jánošík, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení a možnosti využití osevních postupů v současném českém zemědělství. V první části práce je rozebrána eroze a protierozní ochrana. Ve druhé části jsou popsány jednotlivé zemědělské výrobní oblasti a universální Wischmeier-Smithova rovnice pro výpočet smyvu půdy z pozemku. Protierozní účinnost vybraných osevních postupů bude posouzena ve vybraném povodí Lačnovského potoka. Lokalita se nachází v Jižních čechách na hranici s krajem Vysočina.
The evaluation used sowing methods and their influence on the values of the C factor
Keywords: Osevní postupy; zemědělské výrobní oblasti; eroze; protierozní ochrana; Wischmeier-Smithova rovnice; Crop rotation; agriculture production area; erosion; anti-erosion protection; Wischmeier-Smith equation