Analýza využití regionální značky u vybraných producentů v oblasti Šumava - Nikrmajerová, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem bakalářské práce je vyhodnotit využití regionálního značení výrobků. Úvodní část se zabývá regionálním značením po celé České republice. Další část obsahuje informace o regionální značce Šumava - originální produkt\regm{}. Hlavní část, kterou tvoří charakteristika přidělených výrobců, popisuje jejich zkušenosti, názory a připomínky s regionální značkou Šumava - originální produkt\regm{}. Na základě zjištěných primárních a sekundárních dat byly vypracovány případové studie výrobců. Předposlední část tvoří analýza dat od všech vlastníků značky Šumava - originální produkt\regm{}. Závěr práce obsahuje vlastní návrhy změn v činnosti Regionální rozvojové agentury, která má na starosti certifikaci.
The analyse of exploitation the regional brand by chosen producents in the region of Šumava
Keywords: značka Šumava {--} originální produkt\regm{}; regionální značka; Regionální rozvojová agentura Šumava; Asociace regionálních značek; marketing; The Šumava orginal product\regm{}; regional brand; The Šumava Regional Development Agency; Association of regional brands; marketing