Komparativní analýza českého a evropského soudnictví - Lapáčková, Nina (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem mé bakalářské práce bude podrobně porovnat evropský a český soudní systém a zjistit, do jaké míry jsou tyto dva soudní systémy rozdílné nebo naopak jestli fungují na podobných principech. Celá bakalářská práce bude rozdělena do tří kapitol, které se budou zabývat porovnáním právních základů, organizační struktury a soudních funkcí obou soudních systémů. Dosažené výsledky poté zhodnotím v závěru a provedu tak srovnání rozdílů, které z práce vyplynou. Stěžejní částí mé bakalářské práce bude druhá kapitola, která se bude velice podrobně věnovat popisu organizačních struktur obou soudních systémů. Pozornost bude věnována nejen jednotlivým článkům soudních systémů a jejich pravomocím, ale také soudcům a ostatnímu personálu, který se podílí na činnosti soudů a také jazykovému režimu používanému v soudních řízeních.
A Comparative Analysis of the Czech and European Justice