Problematika socio-ekonomického rozvoje příhraničních oblastí Jihočeského kraje - Komendová, Linda (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce pojednává o příhraniční spolupráci a o vlivu socioekonomického rozvoje na tuto spolupráci. Cílem diplomové práce je zhodnocení situace socioekonomického rozvoje, stanovení příčin úpadku a jejich přetrvávání v příhraničních regionech. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí-teoretické a praktické. V teoretické části práce je pojednáváno o regionální politice, příhraniční spolupráci a nástrojích příhraniční spolupráce. Teoretické poznatky doplňuje praktická část, která přináší socioekonomickou a SWOT analýzu Jihočeského kraje.
The issue of socio-economic development of border areas of South Bohemia region
Keywords: regionální politika; Jihočeský kraj; příhraniční spolupráce; SWOT analýza; socioekonomický rozvoj; příhraniční oblasti; infrastruktura; regional politics; South Bohemia; cross-border cooperation; SWOT analysis; socioeconomic development; border areas; infrastructure