Využití středisek rekreace Nové Město na Moravě, Sněžné a Svratka v turistické oblasti Vysočina pro cestovní ruch - Petrů, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je analyzovat vybranou oblast z pohledu cestovního ruchu, analyzovat významné přírodní, historické a kulturní turistické cíle ve střediscích rekreace Nové Město na Moravě, Sněžné a Svratka. To znamená provést analýzu primární a sekundární nabídky cestovního ruchu ve vybrané oblasti a ukázat možné rozvojové tendence. Dalším cílem je zjištění potřeb a požadavků návštěvníků. Na základě dotazníkového šetření byl vytvořen návrh optimální nabídky ruchu ve vybrané oblasti. Novým produktem cestovního ruchu ve středisku rekreace Nové Město na Moravě je naučná stezka.
A utilization of recreation centres Nové město na Moravě, Sněžné, Svratka in the touristic area Vysočina for tourism
Keywords: cestovní ruch; středisko rekreace; marketingový výzkum; primární nabídka cestovního ruchu; sekundární nabídka cestovního ruchu; produkt cestovního ruchu; dotazníkové šetření; naučná stezka; tourism; centre of recreation; marketing survey; primary offer of tourism; secondary offer of tourism; product of tourism; questionnairy survey; nature trail