Psychosociální aspekty trestné činnosti policistů - Ješátková, Květa (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená bakalářská práce se zabývá psychosociálními aspekty trestné činnosti policistů ve srovnání let 2003 - 2007. Nejprve jsou rozebrány z teoretického hlediska obecné otázky a psychosociální faktory vedoucí k trestné činnosti. Následně je nastíněn ze statistického hlediska vývoj trestné činnosti policistů v letech 2003 - 2007. Na základě zjištěných skutečností jsou vymezeny osobnostní dispozice policistů podmiňující jejich trestnou činnost.
Psychosocial aspects of criminal activities of the police officers
Keywords: trestná činnost; osobnost pachatele; psychosociální faktory trestné činnosti; sociální faktory vedoucí k trestné činnosti