Zpracování vybraných témat z matematiky pro děti s omezenou hybností rukou - druhá třída ZŠ - Štefková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své diplomové práci se zaměřuji hlavně na mnou vytvořené elektronické pracovní listy pro děti s omezenou hybností horních končetin ? druhá třída ZŠ. V úvodní části se zabývám didaktickou složkou vybraného učiva použitého v pracovních listech. Srovnávám metodické postupy, které jsem ve své práci použila, s metodami, jež se nabízejí jako alternativní. V hlavní části pak věnuji pozornost softwarovému prostředí SMART Board 10 pro interaktivní tabuli, v němž jsou elektronické pracovní listy vytvořeny, a jeho ovládání, jednotlivým nástrojům z panelu nástrojů a mnou vytvořeným příkladům. Dále v diplomové práci popisuji vyučování handicapované žákyně, s níž jsem příklady řešila. V závěru shrnuji své zkušenosti s výukou pomocí mnou vytvořených pracovních listů a hodnotím své pokusy jak vyučovat danou látku.
Processing of Selected Topics in Mathematics for Children with Limited Mobility Hands - The Second Class of Elementary School
Keywords: matematika; aritmetika; geometrie; elektronické pracovní listy; SMART Board; GeoGebra; děti s omezenou hybností horních končetin; druhá třída ZŠ; Maths; Arithmetic; Geometry; electronic work sheets; SMART Board; GeoGebra; children with limited hand mobility; the second class of elementary school