Omezení vstupu na francouzský pracovní trh pro občany ČR - Hadašová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá širokou problematikou pracovní migrace z pohledu Evropské Unie, kde je toto téma řešeno v rámci práva volného pohybu pracovníků. Práce je orientována zejména na vliv vstupu České republiky do Evropské Unie na české pracovníky a s tímto faktem spojeným právem volně se pohybovat na pracovních trzích všech členských států. Hlavním zaměřením práce je pak sledovat reakci Francie na rozšíření Unie v oblasti volného pohybu pracovníků, zhodnotit význam zavedeného přechodného období a zaznamenat postupné otevírání tamějšího pracovního trhu jak pro české pracovníky, tak pro sedm dalších zemí, kterých se toto omezení týkalo a zhodnotit význam tohoto kroku pro pracovní sílu České republiky.
The Limitation of Entering the French Labour Market for Czech Citizens
Keywords: Evropská Unie; Česká Republika; Franice; volný pohyb pracovníků; přechodné období; trh práce; migrace; pracovní síla.; European Union; Czech Republic; France; free movement of workers; transition period; labour market; migration; labour force.