Problematika oceňování a jeho dopad na ekonomické výsledky - Provodová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo analyzovat metody oceňování majetku a závazků z pohledu České účetní legislativy a Mezinárodních účetních standardů. Zhodnotit vliv oceňovacích technik na ekonomické výsledky a uvedená teoretická východiska aplikovat u vybraného podniku.
Issue of evaluation and its influence on economical results
Keywords: oceňování; metody oceňování; ekonomické výsledky; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví; Česká účetní legislativa; valuation; valuation methods; economic performance; the International Financial Reporting Standards; Czech accounting legislation