Vliv dotací na hospodářský výsledek zemědělských podniků - Pochop, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2011)
Teoretická část popisuje vývoj dotací poskytovaných Evropským společenstvím a Českou republikou. Cílem této práce bylo provést srovnání dotací do zemědělských podniků s různým výrobním zaměřením a srovnání dotací do Školního zemědělského podniku Jihočeské univerzity a zemědělského podniku AGROM Zborov a jejich vliv na hospodářský výsledek obou podniků, což jsem provedl v praktické části své práce.
Grants influance on trading income of Agricultural companies
Keywords: hospodářský výsledek; dotace; zemědělský podnik; dotační titul; náklady; výnosy; trading income; grants; Agricultural Company; grants title; costs; revenues