Politické události roku 1938 na stránkách regionálního tisku. Příčiny a důsledky dohody z Mnichova - Křížek, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce má za úkol přiblížit důležité politické události roku 1938, tak jak byly viděny z pohledu regionálních periodik, dále pak rozebrat příčiny a důsledky dohody z Mnichova. Práce je rozdělena do dvou hlavních bloků. V první části je jedním z cílů této práce bylo zachytit reakce tisku na probíhající politické události celého roku 1938. Druhá část práce se zabývá fenoménem mnichovské dohody a jejích příčin a důsledků které měla pro další vývoj Evropy. Jako podklady pro mou práci jsem použil dostupný dobový český tisk, regionálně zaměřený a doplněný o odbornou literaturu.
Political events 1938 on pages regional press.