Analýza logistického přístupu k dodavatelům a odběratelům ve vybraném podniku - Srncová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je analyzovat dodavatelsko-odběratelské vztahy ve vybraném podniku z hlediska trendů k dlouhodobému partnerství, outsourcingu, propojování informačního toku a úrovně poskytovaných logistických služeb. Na základě interních materiálů poskytnutých podnikem a z údajů při řízených rozhovorech byly hodnoceny jednotlivé procesy týkající se nákupu - výběr dodavatelů, hodnocení dodavatelů, vyřizování reklamací u dodavatele a dále byly vyhodnoceny data týkající se odběratelů. Na základě zjištěných problematických míst byla navrhnuta opatření vedoucí ke zlepšení současného stavu.
Analysis of supplier-customer relationships in the selected company
Keywords: nákup; dodavatelé; hodnocení dodavatelů; odběratelé; purchase; suppliers; evaluation of suppliers; customers