Proces řízení neshodných výrobků - Klíma, Martin (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce je analýza procesu řízení neshodných produktů a navržení opatření, která povedou ke zlepšení stávajícího stavu. V teoreticko metodologické části je představena historie kvality, dále moderní přístupy v řízení kvality, řízení neshodných produktů, metody užívané v oblasti prevence v automobilovém průmyslu a v neposlední řadě hodnocení nákladů na kvalitu. Aplikační část se věnuje analýze procesu řízení neshodných výrobků v konkrétním podniku, přičemž nosnou částí diplomové práce jsou návrhy opatření pro zlepšení stávajícího stavu. Hlavním bodem v oblasti zlepšení je úprava procesu detekce konkrétního vadného výrobku, který představoval ve zkoumaném podniku značné finanční zatížení.
Process analysis of nonconforming products
Keywords: Kvalita; Poka-Yoke; FMEA; G8D; řízení neshodných výrobků; náklady na kvalitu; Quality; Poka-Yoke; FMEA; G8D; process of nonconforming products; quality costs