Závazkové vztahy vyplývající z převodu nemovitostí. - Návorková, Miluše (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce popisuje historii práva, katastr nemovitostí a současné způsoby nabývání nemovitostí. Dále řeší problémy, které mohou vzniknout při vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí. Popisuje proč tento problém vznikl, jak celý proces probíhal a jak tento případ nakonec dopadl.
Contractual terms implicit from carry over personal estate.
Keywords: historie práva; katastr nemovitostí; nabývání nemovitostí; vklad; vlastnické právo; law history; real estate register; acquisition of property; deposit; proprietary right