Jihočeské motivy v tvorbě F. Hrubína 60. let - Málková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá jihočeskými motivy v díle Františka Hrubína. V první části zachycuje život a dílo tohoto básníka. Druhá část se soustředí na jednotlivá díla jeho lyrické a dramatické tvorby, ve kterých se objevují motivy jižních Čech. Konkrétně se jedná o interpretaci básnické sbírky Můj zpěv, básně Dřevo se listem oďívá a divadelní hry Srpnová neděle. Cílem této práce je najít vliv jihočeské krajiny na Hrubínovu tvorbu.
South Bohemian themes in the creation of F. Hrubín in the