Bezdotykové ovládání interaktivních výukových aplikací s využitím technologie Leap Motion - Svatek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce pojednává v teoretické části o možnosti využití bezdotykové technologie Leap Motion ve výuce na základní škole pro ovládání interaktivních aplikací se zaměřením na výuku fyziky. Zjišťuje, jakým způsobem je možné ovládat již vytvořené aplikace, které nejsou programovány přímo pro bezdotykovou technologii, ale jsou určeny pro práci s interaktivní tabulí či klasickou prácí na počítači, a jejich výhody a nevýhody. Zabývá se mimo jiné dostupností aplikací a nabízí souhrn informací o technologii Leap Motion a možností nahrazení interaktivních tabulí. Součástí práce je i popis technologie a možnosti vývoje vlastních aplikací. Cílem praktické části je pak naprogramovat vlastní výukovou aplikaci, která bude otestována v hodině a součástí bude i výzkum, který zjistí zájem učitelů o tuto technologii.
Contactless control of interactive training applications using Leap Motion technology
Keywords: Leap Motion; Unity 3D; bezdotykové ovládání; ovládání gesty; fyzika; interaktivní tabule; základní škola; Leap Motion; Unity 3D; hands free controller; Gesture Controller; physics; interactive board; primary school