Financování neziskové organizace v kulturní oblasti - Čermáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Teoretická část této práce popisuje neziskový sektor, neziskovou organizaci a také typy neziskových organizací. Práce klade velký důraz na popis konkrétních způsobů financování neziskových organizací zejména v oblasti kultury. Praktická část charakterizuje vybranou neziskovou organizaci a provádí finanční analýzu této organizace. Popisuje finanční zdroje organizace a porovnává je v čase. Na základě získaných výsledků je zkoumána efektivnost využití finančních zdrojů, nalezen dominantní zdroj a také je posouzeno celkové finanční hospodaření. Na závěr je doporučeno několik návrhů pro získání dalších finančních zdrojů.
Funding of a Non-profit Organization in the Cultural Area
Keywords: nezisková organizace; kulturní oblast; finanční zdroje; non-profit organization; cultural area; financial resources