Experimentální infekce Encephalitozoon cuniculi získaná z fermentovaných masných výrobků - Brdíčková, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
V této studii byla popsána prevalence a koncentrace spor Encephalitozoon cuniculi ve vepřovém mase. Navíc byl studován vliv fermentace klobás na životaschopnost a infekčnost E. cuniculi u imunodeficientních a imunokompetentních myši pomocí molekulárních metod
Experimental Encephalitozoon cuniculi infection acquired from fermented meat products
Keywords: mikrosporidie; Encephalitozoon cuniculi; fermentace; microsporidia; Encephalitozoon cuniculi; fermantation