Analýza nabídky venkovského cestovního ruchu v mikroregionu Bechyňsko - Mazancová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je analyzovat nabídku venkovského cestovního ruchu v mikroregionu Bechyňsko. Na základě analýzy pak tuto nabídku zhodnotit. Tuto oblast jsem si vybrala z důvodu, že ji tvoří 11 obcí s velkým potenciálem pro venkovskou turistiku. V obcích samotných je zachován sloh selského baroka, který je velmi typický pro jihočeskou vesnici. Samotné město Bechyně nabízí velké množství kulturních a historických památek. V celém mikroregionu se nachází mnoho lesů vhodných pro sběr borůvek a hub, nalezneme zde i obory pro pozorování lesní zvěře. Venkovský cestovní ruch je založen na trvale udržitelném rozvoji cestovního ruchu, a proto je velmi progresivní formou CR.
The analyse of rural tourism offer in the microregion of Bechyně
Keywords: venkovský cestovní ruch; potenciál; mikroregion; rural tourism; potencial; microregion