Společné obchodní právo pro Evropu - Fraňková, Hana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá společným obchodním právem pro Evropu, které postrádá existenci jednotného standardu smluv uzavíraných obchodníky se spotřebiteli. Řešením tohoto problému měl být návrh Nařízení o společné evropské úpravě prodeje. Tato práce pojednává o vývoji tohoto návrhu, který byl zrušen a proměněn v unijní strategii pro jednotný digitální trh. Zabývá se jeho přínosy a potenciálem.
Common commercial law for Europe
Keywords: Evropská unie; Obchodní právo; Jednotný digitální trh; Ochrana spotřebitele; European Union; Sales law; Single digital market; Consumer protection