Zjištění kloubní pohyblivosti a svalové flexibility u studentů 1. ročníku oborové tělesné výchovy Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity - Voldán, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je zjistit a porovnat stav kloubní pohyblivosti a svalové flexibility u studentů 1. ročníku oborové tělesné výchovy Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Všechny vybrané testy jsou standardizované a jsou vybrány tak, aby komplexně zhodnotily stav celého pohybového aparátu. Měření byla provedena během zimního semestru akademického roku 2011/2012 a všechna byla provedena osobně autorem práce. Po zpracování všech naměřených hodnot následuje statistické vyhodnocení stavu flexibility u testovaných respondentů a porovnání dosažených výsledků u mužů a žen.
Findings of joint mobility and muscles flexibility in the 1st year students of teaching program study of Physical Education at Pedagogical Faculty at University of South Bohemia
Keywords: testování; sval; svalové zkrácení; hypermobilita; hypomobilita; strečink; testing; muscle; muscle shortening; hypermobility; hypomobility; stretching