Aktivizační činnosti v domovech pro seniory na Táborsku - Hofmannová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá aktivizací v domovech pro seniory na Táborsku. Teoretická východiska seznamují s pojmy stáří a stárnutí, změnami v životě seniora, se specifikací komunikace se seniorem a v neposlední řadě s významem aktivizace ve stáří. Popisuje také individuální plánování v pobytových sociálních zařízeních, roli klíčového pracovníka a význam individuálního plánování. Na závěr jsou představeny formy možné aktivizace seniorů. Praktická část mapuje ve vybraných domovech pro seniory plánované a realizované aktivity určené jejich uživatelům. Dále se také zaměřuje na odborné kompetence pracovníků, kteří se podílejí se na koordinaci a realizaci volnočasových aktivit.
Activation activities in homes for the elderly in the Tábor region
Keywords: stáří; stárnutí; komunikace se seniorem; individuální plánování; klíčový pracovník; aktivizace.; old age; aging; communication with old person; individual planning; key worker; activation.