Výuka shodných zobrazení na prvním stupni ZŠ s využitím origami - Kolářová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce Výuka shodných zobrazení na prvním stupni ZŠ s využitím origami je zaměřena na postupné přibližování a zaměřování se na shodná zobrazení, především osovou a středovou souměrnost. Součástní práce je analýza současných učebnic. Dále se práce zabývá vytvořením pracovních listů a k nim odpovídajících metodik. V závěru práce obsahuje zhodnocení vyzkoušených pracovních listů.
Teaching geometry at primary school using origami.
Keywords: origami; osová souměrnost; středová souměrnost; origami; reflection symmetry; central symmetry