Porovnávání geneticky modifikované a nemodifikované kukuřice - Bezunk, František (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce podává přehled o Bt-kukuřici se zaměřením na pěstování této transgenní rostliny v České republice. Z hlediska vypracování ji můžeme rozdělit na dvě části, a to část teoretickou a praktickou. Teoretická část sleduje pěstování Bt-kukuřice v České republice zemědělskými podniky a výzkumnými ústavy. V praktické části je porovnána tato geneticky modifikovaná kukuřice s geneticky nemodifikovanou. K tomuto porovnávacímu pokusu byly vybrány hybridy DKC 3511 a DKC 4442 YG. Porovnání se zaměří na výnos zrna a na napadení palic houbovými patogeny. Na základě výsledků z praktické a teoretické části práce budou zhodnoceny přínosy a rizika zjištěná při pěstování Bt-kukuřice v České republice.
COMPARISON OF GENETICEALY MODIFIED AND NON-MODIFIED CORN
Keywords: GMO; kukuřice; Bt-kukuřice; GMO; corn; Bt-corn