Směřování zahraniční rozvojové pomoci v rámci společnosti Člověk v tísni, společnost při České televizi, o.p.s. a společnosti Charita Česká republika - Podlešáková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2010)
Zahraniční rozvojová spolupráce České republiky je nedílnou součástí politiky naší republiky. Bakalářská práce ? ?qSměřování Zahraniční rozvojové pomoci v rámci společnosti Člověk v tísni společnost při české televizi, o.p.s. a společnosti Charita Česká republika?? popisuje rozvojovou spolupráci jako redukci nerovnosti a chudoby a spolupráci České republiky v rámci našeho státu samotného a dvou vybraných společností. V teoretické části byla zpracována odborná literatura. V první řadě systém Zahraniční rozvojové spolupráce České republiky, její cíle, principy a priority. A v druhé řadě jsou zde charakterizovány společnosti Člověk v tísni a Charita Česká republika. V praktické části byly stanoveny dvě hypotézy. První se orientuje na dlouhodobé a krátkodobé projekty v přijímajících zemích a druhá hypotéza byla určena k výzkumu informovanosti o zmiňovaných společnostech studentů vysokých škol.
Direction of Foreign Development Aid within the framework of organization People in Need and Caritas Czech Republic.
Keywords: Solidarita; chudoba; nerovnost; humanitární pomoc; rozvojová spolupráce; transformace zahraniční rozvojové spolupráce; rozvojové cíle tisíciletí; Charita Česká republika; Člověk v tísni.; Felowship; poornese; inoquality; humanitarian help; development co-operation; transformation of foreign development co-operation; millenium development goals; Caritas Czech republic; People in Need.