Aplikace multiagentního prostředí JADE - Štěpánek, Martin (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá realizací modelu multiagentního systému pro sledování a kontrolu výrobního či pracovního procesu. Systém je schopen reagovat na sledované jevy a provádět operace směřující k odstranění vzniklých problémů v procesu. Implementace je provedena pomocí Java Agent Development Framework (JADE) a jsou na ní demonstrovány vlastnosti a možnosti multiagentních systémů. Součástí práce je také základní seznámení s prostředím JADE. Abstract
Application of JADE multi-agent environment
Keywords: multiagentní systém; JADE; Java; agent; sledování procesu; kontrola procesu; multiagent-system; JADE; Java; agent; process monitoring; process supervision