Využití kulturních zařízení v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vybraných muzeí na Telčsku - Ampapová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou nabídky cestovního ruchu v řešeném území, tj. analýzou primárního a sekundárního potenciálu cestovního ruchu v Mikroregionu Telčsko. Poté jsou předloženy analýzy poptávky cestovního ruchu, jednak analýza potřeb a požadavků návštěvníka vybraných kulturních zařízení, jednak současného návštěvníka Mikroregionu Telčsko. V práci jsou vyhodnocené silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení cestovního ruchu v řešeném území. Na základě šetření motivace, očekávání a image vybraných kulturních zařízení bylo navrženo doplnění skladby produktů pro vybrané segmenty návštěvníků. V práci jsou navrženy možnosti komunikace a kooperace kulturních zařízení a odvětví cestovního ruchu v řešeném území.
A usage of cultural facilities in tourism development on case of selected museums in the region of Telč
Keywords: cestovní ruch; Mikroregion Telčsko; Telč; nabídka cestovního ruchu; poptávka cestovního ruchu; kulturní zařízení; muzeum; galerie; SWOT analýza; image; komunikace; propagace; kooperace; tourism; Microregion Telčsko; Telč; tourism offer; tourism demand; cultural facilities; museum; gallery; SWOT analysis image; communication; promotion; cooperation