Charakter výživy a aktivního pohybu v životním stylu u studentů Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Lichtenbergová, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na základní informace o výživě a významu pohybu ve zdravém životním stylu. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na kvalitu výživy a pohybových aktivit u studentů ZSF JCU. Výzkumem bylo zjištěno, že studenti ZSF JCU pozitivně hodnotí svůj životní styl v oblasti stravování. V oblasti stravy byl zjištěn rozdíl mezi stravovacími návyky u mužů a žen. Výzkum dále dokládá, že studenti (muži) a studentky (ženy) ZSF JCU se liší v pohybových aktivitách. Muži se věnují tělesným aktivitám častěji než ženy. Tato bakalářská práce ukazuje bližší realitu stravování studentů ZSF JCU, jejich pohybových návyků a toho jak hodnotí svůj životní styl v těchto oblastech.
Nature of diet and physical activity in lifestyle of students of Faculty of Health and Social Studies of University of South Bohemia in České Budějovice (ZSF JCU)
Keywords: Body mass index; charakter výživy; pohybová aktivita; subjektivní hodnocení; životní styl.; Body Mass Index; nature of diet; physical activity; self assessment; lifestyle.