Effect of the search image on the lizard ability to reveal a Batesian mimic - Beneš, Josef (Jihočeská univerzita, 2016)
Vliv search image na schopnost v zajetí vychovaných scinků (Chalcides sexlineatus) odhalit Batesovského mimika byla testována s ohledem na jejich předchozí zkušenost s vhodnou experimentální kořistí (šváb Argentinský - Blaptica dubia), kteří sloužili společně s moučnými červy (Tenebrio molitor) jako motivační kořist. Ruměnice pospolná (Pyrrhocoris apterus) byla použita jako aposematický model.
Effect of the search image on the lizard ability to reveal a Batesian mimic
Keywords: Search image; aposematismus; Batesovský mimik; Pyrrhocoris apterus; Chalcides sexlineatus; Search image; aposematism; Batesian mimic; Pyrrhocoris apterus; Chalcides sexlineatus