Kauzalita vývoje gymnastického nářadí a vývoje gymnastických sestav na kladině a v prostných - Chlastáková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce je zaměřena na vývoj gymnastického nářadí kladiny, cvičení v prostných a gymnastických sestav na kladině a v prostných v období od počátku tělocviku až do doby po druhé světové válce. V tomto období se konaly poslední gymnastické závody, které ještě obsahovaly některé z atletických disciplín. Ke zpracování získaných informací byla použita metoda přímá, progresivní a diachronní.
The Causality of Development of Gymnastic Apparatus and Development of Gymnastic Combinations on Beam and Floor Events
Keywords: historie; vývoj; gymnastika; sportovní gymnastika; nářadí; sestavy; kladina; prostná; history; development; gymnastics; sports gymnastics; gymnastic apparatus; combinations; balance beam; floor events