Realita a Virtualita hry v postmoderně - Beneš, Luděk (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na realitu a virtualitu hry v dějinách kultury člověka a na její současnou pozici. První kapitola je rozvedením tradičních definic hry. Druhá a třetí kapitola je o vývoji hry v kultuře a umění od počátku lidstva až do součastnosti. Čtvrtá kapitola je shrnutím definic hry v postmoderně. Výsledkem práce je zjištění, že hra sice mění své formy, ale ne svojí fenomenální podstatu. Tedy, že hra má účel jen sama v sobě a je prostorem pro imaginaci.
Reality and Virtuality of Game in Postmodernism
Keywords: hra; virtualita; realita; postmoderna; kultura; umění; game; virtuality; reality; postmodernism; culture; art