Životní cíle žáků středních škol - Filipová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce "Životní cíle žáků středních škol" má teoreticko-empirický charakter. Teoretická část popisuje důležité oblasti života, v kterých si mladí lidé, na základě svých názorů a postojů, stanovují životní cíle. Empirická část zkoumá, jaké plány a cíle mají středoškoláci v regionu Tábor, jaké jsou jejich postoje k vzdělání, celoživotnímu vzdělávání, kariéře, cestování, partnerství a rodičovství a zjišťuje, jestli mladí lidé při rozhodování využívají pomoc odborníků. Na konci práce je vysloveno doporučení pro pedagogické pracovníky a rodiče týkající se rozvoje pozitivních postojů mladé generace.
The Aims in Life of Secondary School Students
Keywords: Mladí lidé; cíl; plán; postoj; vzdělání; kariéra; partnerství; rodičovství.; Young people; aim; plan; attitude; education; career; relationship; parenthood.