Výuka anglického jazyka u dětí s postižením - Břížková, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá metodikou výuky anglického jazyka u dětí s postižením na základní škole praktické. V teoretické části jsou charakterizována postižení, která nejvíce ovlivňují výuku anglického jazyka, výukové metody, formy práce a stavba vyučovací hodiny. Dále jsou zde popsány vyučovací předmět Anglický jazyk dle Rámcového vzdělávacího programu a metodika anglického jazyka s přihlédnutím ke specifickým postupům u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Praktická část diplomové práce doplňuje teorii o výukové situace, které byly pozorovány v základní škole praktické. Jsou zde vypracovány kazuistiky pozorovaných žáků a popsány metody, které učitel ve výuce dětí s postižením používá.
Teaching English to Pupils with Disabilities