Působení přípravku Trisol u brambor (Solanum tuberosum) - Míčka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce sleduje vliv foliárně (listově) aplikovaného přípravku Trisol u brambor (Solanum tuberosum). Trisol je doplňkovou, cílenou mikroprvkovou výživou, který svým složením (mikroelementy, stimulátor růstu, huminové kyseliny, chelát) podporuje tvorbu kořenového systému a minimalizuje možnost deficitu mikroelementy. Cílem praktické části práce bylo sledování vlivu přípravku Trisol na výnos brambor, podíl tržních hlíz a obsah škrobu v hlízách. Výsledky byly vyhodnoceny a porovnány se závěry jiných pokusů.
Application of Trisol preparation on potatoes (Solanum tuberosum)
Keywords: brambory; listová hnojiva; Trisol; výnos; podíl tržních hlíz; obsah škrobu; potatoes; leaf fertilizers; Trisol; yield tubers; tubers market proportion; starch content