Hodnocení efektivnosti vyprojektovaných a realizovaných pozemkových úprav - Vrbka, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá stavem území na Českokrumlovsku před pozemkovou úpravou a stavem projektovým a realizačním. Modelovou pozemkovou úpravou byla zvolena komplexní pozemková úprava Přídolí, kde bylo provedeno podrobné šetření plánu společných zařízení. Jednotlivé opatření v plánu společných zařízení byly prostudovány v projektu, zhodnoceny v terénu a případně doplněny o další návrhy. Rekognoskace ukázala, že prvky navržené ve zvolené pozemkové úpravě se neshodují se stavem skutečným. Získané výsledky byly zobecněny pro projekci komplexních pozemkových úprav. Jako problém se ukazuje fakt, že většina navržených opatření zůstávají nezrealizována.
Evaluation of effectiveness of designed and implemented land consolidation
Keywords: pozemkové úpravy; společná zařízení; ÚSES; land consolidation; common facilities; ÚSES