Téma zla a strachu v díle Stephena Kinga - Aubrecht, Adam (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou zla a strachu v díle Stephena Kinga. V úvodní části je popsána historie gotického románu, kterým se Stephen King inspiroval. Další část popisuje Kingův život se zaměřením na aspekty, které ovlivnily jeho tvorbu. V praktické části se nachází rozřazení vybraných děl tohoto spisovatele do několika skupin (nadpřirozeno, stroje, zvířata, prostor, náboženský fanatismus, lidé) podle typu zla, které se v nich vyskytuje, a jejich následná analýza.
The Themes of Evil and Fear in the Work of Stephen King
Keywords: Stephen King; gotický román; zlo; strach