Predation in Literature, David Mitchell's Cloud Atlas - Hemerková, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je popsat a zpracovat téma reinkarnace a predace v komplexním díle Atlas mraků autora D. Mitchella. Dílo britského spisovatele se skládá ze šesti novel, které jsou vzájemně ideově propojeny výše zmíněnými tématy. Román vykazuje rysy historického románu a zároveň žánru science fiction. Sekundárním cílem této bakalářské práce bude zamyšlení se nad otázkou, zda Mitchellův román spadá či nespadá do zmíněných kategorií. Jedním z dílčích cílů této bakalářské práce je popis odrazu východních filozofií v tomto díle.
Predation in Literature, David Mitchell´s Cloud Atlas
Predace v díle Davida Mitchella Atlas mraků