Adaptační kurzy na školách - Čápová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá adaptačními kurzy na školách a jejich vlivem při utváření nových třídních kolektivů. V teoretické části je pozornost věnována především na význam adaptačních kurzů, vymezení jejich nejčastějších účastníků (adolescentů) a definici zážitkové pedagogiky, která je neodmyslitelnou součástí těchto kurzů. Ve výzkumné části jsou představeny výzkumné cíle (očekávání žáků od kurzu a jejich reflexe), zvolený výzkumný vzorek (žáci šestého ročníku Základní školy Třešť) a použitý výzkumný postup (kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření).
Adaptation courses in schools
Keywords: Adaptační kurz; adaptace; historie; cíle; zážitek; prožitek; zkušenost; zážitková pedagogika; adolescence; sociální klima; sociální skupina; socializace; Základní škola Třešť; Hnutí Go!; Prázdninová škola Lipnice; kvantitativní výzkum.; Adaptation course; adaptation; history; goals; experience; experience; experience pedagogy; adolescence; social climate; social group; socializing; Třešť Primary School; Movement Go!; Holiday School Lipnice; quantitative research