Návrh metodiky nácviku jednoduchých gymnastických dovedností na 1. stupni ZŠ - hrazda, šplh, kladinky\\ - Balášová, Olga (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavní náplní mé diplomové práce je sestavení metodiky nácviku jednoduchých gymnastických cvičení, která se týkají hrazdy, kladiny a šplhu pro první stupeň základní školy a její ověření v praxi. Tedy ověřit tuto metodiku na mnou zvolené třídě prvního stupně základní školy. Hlavním cílem bylo zjištění úrovně dovedností pomocí vstupních testů, zdokonalení pomocí sestavené metodiky a zjištění úrovně výstupních testů. Diplomová práce obsahuje 20 kompletních příprav na jednotlivé vyučovací hodiny, tak jak byla daná cvičení prováděna. Učitelům by měla zpřístupnit problematiku nácviku jednoduchých gymnastických dovedností a pomoci jim při tvoření zábavné hodiny tělesné výchovy.
Scheme of metodology of simple gymnastic skill training on the first stage - horizontal bar, pul lup and small balance beams\\
Keywords: Kladinky; šplh; gymnastika; hrazda; kruhy; vyučovací jednotka; zpevňování; úkolové karty; metodická řada; Balance beam; climbing; gymnastics; bars; rings; lesson; muscle firming; teaching unit; metodical line