Pokusy in vitro sledující bachorovou hydrogenaci nenasycených mastných kyselin u olejnin - Kubelková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je členěna na 2 části - pozorování vlivu 4 semen (amarantu, řepky, slunečnice a lnu) na parametry bachorové fermentace a složení mastných kyselin. Semena byla upravena šrotováním, drcením nebo tepelně působením mikrovlnného záření. Výsledky jejich vlivu na fermentaci v bachoru byly porovnány s kontrolní KD, která semena neobsahovala. Druhá část práce se zaměřila na vliv různého poměru jádra a objemu na parametry fermentace a obsah mastných kyselin. KD obsahovaly ječmen a luční seno v různém poměru a dále byly sledovány 3 KD pro dojený skot. Pokusy byly provedeny na přístroji RUSITEC, který simuluje prostředí bachoru přežvýkavců.
In vitro experiments observing rumen degradation of non-saturated fatty acids in oilseeds
Keywords: mastné kyseliny; bachorová fermentace; in vitro pokusy; fatty acids; rumen fermentation; in vitro experiments