porovnávání produktu podílové fondy u odlišných investičních společností z různých hledisek - Kučera, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této práce, je porovnat a popsat různé podílové fondy v České republice. V teoretické části vysvětluji, co to jsou podílové fondy, jakým způsobem jsou obchodovány, jak se člení a jak jsou upraveny z hlediska legislativy. Také se zmíním o historii kolektivního investování u nás a v zahraničí. Na konci teoretické části je zmínka o ekonomické recesi, která výrazným způsobem ovlivnila podílové fondy a vývoj investování do cenných papírů celkově. Hlavní cíl této práce spočívá v porovnání celkem dvaceti podílových fondů které spadají pod celkem pět investičních společností, působících v České republice. Porovnáváme čtyři druhy fondů: akciové fondy, dluhopisové fondy, smíšené fondy a peněžní fondy. Ukazatelé, které budou porovnávány jsou: Výkonnost, volatilita a poplatky. Dále porovnávám, jaký efekt měla ekonomická krize na jednotlivé podílové fondy, které fondy negativně ovlivnila nejvíce. Výsledky porovnání jsou komentovány a je dáno možné vysvětlení příčiny.
Comparison of mutual funds of different investing companies with respect to different aspects
Keywords: Podílové fondy; kolektivní investování; ekonomická krize.; Mutual funds; collective investing; economic crisis.