Život severoamerických indiánů jako inspirace pro environmentální výchovu v Mš - Bártová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce "Život severoamerických indiánů jako inspirace pro environmentální výchovu v Mš" se v teoretické části zabývá přírodními národy obecně, dále popisuje původ indiánů a jejich život v minulosti a v současnosti. Zamýšlí se nad přínosem indiánské tématiky do dětského světa a významem ekologických a pohybových her pro život dítěte. Praktická část je zpracována jako desetidenní projekt pro děti ve věku 4 až 6 let. V jednoduchých hrách a činnostech jsou děti podněcovány k rozvíjení vztahu k přírodě a její ochraně na základě indiánské tématiky.
Life of northamerican Indians as inspiracion for environmental education at the nursery school.
Keywords: ekologická výchova a hra environmentální výchova indiánská tématika