Ošetřovatelské diagnózy v současné praxi - Míková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Název bakalářské práce je ,, Ošetřovatelské diagnózy v současné praxi??. Cíli bakalářské práce bylo zjistit, která ošetřovatelská diagnóza je stanovována sestrami na standardním oddělení nejčastěji a zjistit specifika práce s ošetřovatelskými diagnózami z pozice vrchních sester konkrétního oddělení. Ošetřovatelská diagnóza je označení potřeb nemocného, které jsou onemocněním porušeny.
Nursing diagnosis in current experience
Keywords: Ošetřovatelská diagnóza; sestra; chirurgické oddělení; interní oddělení; ošetřovatelský proces; Nursing diagnose; nurse; surgical department; internal department; nursing process