Rozvoj terénních služeb pro seniory v Oblastní charitě Sušice v letech 2002-2006 - Bruzlová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá faktory, které budou ovlivňovat poskytování sociálních služeb seniorům v budoucnosti. Jedním z těchto faktorů je postoj společnosti vůči seniorům, dalším faktorem je ochota a schopnost rodin poskytovat péči svým blízkým a posledním uvedeným faktorem je podpora státu při vytváření vhodných podmínek pro rozvoj terénních služeb pro seniory. V závěru práce jsem se popsala rozvoj terénních služeb pro seniory v Oblastní charitě Sušice v letech 2002-2006 a vlivy, které k němu přispěly.
Community Care Senior Service Development in the Regional Charity Organization in Sušice in 2002-2006
Keywords: senior; stáří; mýty o stáří a stárnutí; sociální služby pro seniory; integrace seniorů do společnosti; domácí péče; pomoc a podpora seniorům; senior; old age; myths about ageing and old age; social services to seniors; integration of seniors in the society; home care; assistance and support to seniors