Dítě se speciálními vzdělávacími potřebami v mateřské škole. - Štěpánková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
V teoretické části bakalářské práce je popisována problematika dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, s vývojovým opožděním a mentálním postižením s důrazem na předškolní věk, začlenění do mateřské školy a možnosti podpory a rozvoje v prostředí mateřské školy. Praktická část je věnována případové studii dítěte s vývojovým opožděním v mateřské škole, zejména odhalování jeho speciálních vzdělávacích potřeb a způsobům jejich naplňování v mateřské škole. Informace jsou získávány pomocí hloubkových polostrukturovaných rozhovorů s matkou dítěte, pedagogy a speciálním pedagogem.
A child with special needs in kindergarten.
Keywords: Speciální vzdělávací potřeby; vývojové opoždění; mentální retardace; narušená komunikační schopnost; integrace.; Specific learning needs; developmental disability; intellectual disability; impaired communication ability; integration.