Účinky specifických poruch učení na self-koncept a sociometrickou pozici dítěte ve třídě (práce je součástí rozsáhlejšího výzkumného projektu "Morfologické uvědomění u dyslektiků") - Bílá, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou specifických poruch učení, které mají vliv i na sociální život jedince. První část práce je věnována teoretických poznatkům z této oblasti. Hlavní část práce se zaměřuje na zkoumání dospělých dyslektických jedinců, kteří jsou porovnáváni s jedinci normálně se vyvíjejícími. Předmětem zkoumání jsou především sociální aspekty, specificky sebepojetí.
Self-concept and sociometrical position in children with learning disabilities
Keywords: dyslexie; encefalopatické poruchy; genetické informace; kognitivní aspekty; kontrolní skupina; sebepojetí; skupina dospělých dyslektiků; sociální aspekty; specifické poruchy učení